Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τρόικα: το ίδιο (χιλιοπαιγμένο) έργο

Πάλι το χιλιοπαιγμένο έργο “τα σπάσαμε με την τρόικα”.
Βαρεθήκαμε πια να το βλέπουμε, κάθε φορά πριν από κάθε καταβολή δόσης.
Αυτή τη φορά το μήλον της Έριδος είναι ο αριθμός των δόσεων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και οι απολύσεις στον Δημόσιο (ή στον ευρύτερο Δημόσιο) τομέα.
Πάλι θα δούμε το ίδιο έργο, πάλι θα αρχίσουν τα πήγαινε-έλα, πάλι θα αρχίσουν τα μεσανατολικά παζάρια. Και στο τέλος πάλι οι δικοί μας…

…θα κάνουν την παλαβή και “επειδή το απαίτησε η τρόικα” θα κάνουν ό,τι τους πουν οι ξένοι.
Αν η τρόικα το παίζει άκαμπτη αυτό είναι δικό της θέμα. Την τελική διαπραγμάτευση δεν την κάνει ο Στουρνάρας. Ο Αντώνης θα την κάνει. Και προφανώς ο Αντώνης θα συναντηθεί και με Βενιζέλο και Κουβέλη.
Αν λοιπόν, όπως ακούγεται, η Κυβέρνηση έχει απολέσει τη διαπραγματευτική της ικανότητα*  τότε αυτή είναι μια μοναδική, ίσως η τελευταία, ευκαιρία να την επανακτήσει. Να πει επιτέλους μια φορά “αυτά είναι κι αν θέλετε. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία.

για την απώλεια των γενικότερων ικανοτήτων σε διαπραγματευτικό επίπεδο δεν ευθύνεται μόνο η συγκεκριμένη Κυβέρνηση. Ίσως να ξεχνάμε το παιδί απ’ τη Ραφήνα (στη μετά Βουκουρέστι εποχή) ή τον άλλο που καβάλα σε ένα αεροπλάνο αλώνιζε τον κόσμο και μας εξέθετε διεθνώς. Φυσικά μεσολάβησαν και τα δυο “τεχνικά” σχήματα.