Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σύσκεψη στη Βέροια για την ισχυρή βροχόπτωση (και χαλαζόπτωση) της Δευτέρας

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Με έγγραφό του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ζητά να κηρυχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Αλεξάνδρειας – Μελίκης, η Δημοτική Κοινότητα Κορυφής και η Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου θεομηνιόπληκτες.

Η έντονη βροχόπτωση (142 mm βροχής σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ωρών) το βράδυ της 25ης προς 26η Φεβρουαρίου 2013, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές τόσο σε κατοικίες, καταστήματα, βιομηχανικές & βιοτεχνικές εγκαταστάσεις καθώς και σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Αλεξάνδρειας και Μελίκης, και τις Τοπικές Κοινότητες Κορυφής και Λιανοβεργίου- Παλαιοχωρίου.
Για την διαχείριση της προβληματικής αυτής κατάστασης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα Παρασκευή, 1η Μαρτίου 2013 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κου Καραπαναγιωτίδη Κωνσταντίνου στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, ο Αντιδήμαρχος κος Κωνσταντίνος Βενιόπουλος όπως και οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κύριοι Ρίστας Γεώργιος, Τόπκας Ιωάννης και Μπαρμπαρούσης Γεώργιος και όπου αποφασίσθηκαν:

  1. Η διαβίβαση εγγράφου αιτήματος του Δήμου Αλεξάνδρειας προκειμένου να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές θεομηνιόπληκτες και
  2. Η συγκρότηση επιτροπών, οι οποίες θα επωμισθούν την ευθύνη καταγραφής σε σύντομο χρονικό διάστημα, των ζημιών.
Επίσης έγιναν και οι απαιτούμενες αναγγελίες ζημιών στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) προκειμένου οι παραγωγοί να προβούν σε δηλώσεις ζημιών που υπέστησαν τόσο στις Καλλιέργειες όσο και στο Φυτικό κεφάλαιο και Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.