Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από το χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο με όλη τη συνεδρίαση)

Σε μια συνεδρίαση δίχως σκοπό και ουσία, που δεν προσέφερε απολύτως τίποτε, πλην δυο-τριών ειδήσεων, εξελίχθηκε χθες η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας, που προκλήθηκε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξάνδρειας και που είχε ως μοναδικό θέμα της την πλημμύρα της 25-26 Φεβρουαρίου.
Σε αυτή παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης ενώ ενημέρωση έκαναν οι δυο διοικητές των υπηρεσιών, της Αστυνομίας Θέμης Σιδηρόπουλος και της Πυροσβεστικής Γιάννης Αμανατίδης.

Στο δια ταύτα:

συμπέρασμα όλων (και για αυτό δεν χρειάζονταν καμιά ειδική συνεδρίαση) ότι ο όγκος του νερού που έπεσε στην περιοχή εκείνο το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου ήταν μεγάλος, τεράστιος.
Συμπέρασμα όλων δεύτερο: ότι οι υπηρεσίες έκαναν αυτό που μπορούσαν και κάτι παραπάνω. Και η προσπάθειά τους αυτή επαινέθηκε
Από εκεί και πέρα όμως, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ακούσαμε τίποτε το ουσιαστικό που να μας δείχνει τι σκοπεύουν να κάνουν οι Αρχές, η Τοπική και η Περιφερειακή, ώστε να μην ξαναζήσει η περιοχή μας παρόμοιες καταστάσεις, στο βαθμό που τις έζησε εκείνο το διήμερο.

Με δυο κουβέντες, μάθαμε πως τελικά το διήμερο εκείνο η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 250 τηλεφωνικές κλήσεις και επενέβη σε 91 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, σε 2 για απεγκλωβισμούς από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και σε 14 περιπτώσεις για απεγκλωβισμούς από οικίες.
Θα σταθούμε σε αυτό που είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, πως δηλαδή από αύριο (σήμερα δηλαδή) θα ξεκινήσουν την εργασία τους και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται, και πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνει μια συνάντηση σε ευρύτερο επίπεδο (ώστε να συζητηθεί μια ευρύτερη λύση που θα περιλαμβάνει τον Λουδία, τον Αλιάκμονα και την Τάφρο 66).

Επίσης θα σταθούμε στο ότι μάθαμε για αντικατάσταση του αντιδημάρχου Ν. Γκαβαρδίνα, που απουσίαζε. Στο θέμα της απουσίας του αντιδημάρχου αναφέρθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Γ. Απατσίδης και Κ. Ναλμπάντης, με μια κοινή συνισταμένη στα λεγόμενά τους, πως δηλαδή δεν είναι τυχαία η απουσία του από τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ για το θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε πως προσωπικοί λόγοι κράτησαν τον αντιδήμαρχο μακριά από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο Χρήστος Αλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε πως ίσως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τάφρου περιμετρικά, ώστε να καταλήγουν εκεί τα νερά, ενώ κατήγγειλε πως ο αγωγός που βρίσκεται στην οδό Παπάγου έχει να καθαριστεί από το 1984!

Περισσότερα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο παρακάτω. Παρά τα προβλήματα σε ήχο και εικόνα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας του σήματος, μπορέσαμε να καταγράψουμε όλη τη συνεδρίαση.