Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

7 χρόνια ΚΔΑΠ Κορυφής

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής του Δήμου Αλεξάνδρειας (ΚΔΑΠ), έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα στον χώρο του Κέντρου.
Όλα τα παιδιά μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ αντάλλαξαν ευχές για Καλή Χρονιά και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι το πρόγραμμα των Κέντρων θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο του 2013, οπότε και τελειώνει τυπικά (πρόκειται για πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013), χάρη στις κοινές προσπάθειες προσωπικού και Δήμου, που θα συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλισθεί η συνέχεια του προγράμματος.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και τα γενέθλια του Κ.Δ.Α.Π για τα 7 χρόνια λειτουργίας του.

Στις αρχές του 2005, μετά από ριζική ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του δημοτικού καταστήματος Κορυφής όπου στεγάζεται η δομή, την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού (έπιπλα, computers, παιχνίδια, κλπ) και την πρόσληψη του προσωπικού, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες παιδιά της Κορυφής και των γειτονικών οικισμών να βρουν μία φιλόξενη εστία για να παίξουν, να ψυχαγωγηθούν και να αποκτήσουν γνώσεις.
Η λειτουργία και η κύρια επιδίωξη του ΚΔΑΠ είναι η μάθηση των παιδιών (5-12 ετών) μέσα από δημιουργικά κι ευχάριστα παιχνίδια καθώς και η κοινωνικοποίησή τους, μιας και συμμετέχουν όλα μαζί ως ομάδα. Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ:
  • Γιώργος Κουϊμτζίδης (Γυμναστική)
  • Θεανώ Μίχου (Πληροφορική)
  • Νατάσα Δισερή (Υποστηρικτικές εργασίες)
Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 2, ΤΚ 59300 Κορυφή (Δημοτικό κατάστημα)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23330-53600 (για πληροφορίες κι εγγραφές)