Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της χοιρ. μονάδας που ρύπανε αρδευτικό κανάλι

Εξέλιξη είχαμε σήμερα το πρωί με το θέμα της μονάδας που είχε κάνει βόθρο και σκουπιδότοπο αρδευτικό κανάλι στην περιοχή του Κεφαλοχωρίου. Όπως ενημέρωσε με δελτίο τύπο η Οικολογική Ομάδα Βέροιας ο ιδιοκτήτης της χοιροτροφικής μονάδας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές την ερχόμενη Παρασκευή.
Συγκεκριμένα η Οικολογική Ομάδα Βέροιας αναφέρει:
Άμεση αντίδραση για την μόλυνση στο Κεφαλοχώρι

Μόλις μια μέρα μετά την καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, για την ρύπανση χοιροστασίου στο Κεφαλοχώρι, κινήθηκε η Αστυνομία. Σήμερα Τετάρτη το πρωί, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο ιδιοκτήτης της χοιροτροφικής μονάδας.

Στον χώρο, έφτασαν μετά από πρωτοβουλία του Διοικητού της Αλεξάνδρειας κ. Σιδηρόπουλου, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Υγειονομικό, περιβάλλον, υγείας, κτηνιατρική, ΤΟΕΒ).

Μετά από πολύωρη κράτηση στην Αλεξάνδρεια, ο χοιροτρόφος, πήρε προθεσμία και θα δικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή. Εδώ, έχουμε μια από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που κομμάτι της Διοίκησης, η Αστυνομία, επενέβη με ασυνήθιστη για όλους μας ταχύτητα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διοικητής της Αλεξάνδρειας, έκαναν το καθήκον τους, άμεσα. Και βέβαια, στόχος δεν είναι ούτε να κρεμαστεί κανείς, ούτε να περάσει τη ζωή του στα κάτεργα. Στόχος είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι, δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, έστω κι αν αισθάνονται για τους δικούς τους λόγους, απρόσβλητοι και ισχυροί.

Σε μια πρόχειρη κίνηση, πάλι σήμερα, τα νεκρά ζώα που ήταν μέσα στο κανάλι, μαζεύτηκαν και θάφτηκαν κάπου εκεί κοντά. Και βέβαια, αυτά είναι πασαλείμματα. Τα νεκρά ζώα, θα ξεθαφτούν και θα ακολουθήσει η κανονική διαδικασία. Αδρανοποίηση κλπ.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ