Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι αριθμοί ας ευημερούν και όλα τα άλλα ας πάνε στο διάολο!!

Το 1/3 των παιδιών στις “χώρες του Νότου” ζει σε συνθήκες φτώχειας.
Ίσως και να είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που – χωρίς να μεσολαβήσει κάποιος πόλεμος – η προηγούμενες γενιές θα είναι καλύτερα από τις επόμενες.
Αλλά είπαμε: οι αριθμοί ας ευημερούν και όλα τα άλλα ας πάνε στο διάολο!!

Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας, που έχουν ληφθεί στις χώρες αυτές οι οποίες επλήγησαν από την κρίση χρέους, ανακοίνωσε την Πέμπτη η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas.

Η Ιταλία και οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν προσφύγει σε διεθνή δανεισμό……δημιουργούν μία γενιά υποσιτιζόμενων νέων ανθρώπων με χαμηλό ηθικό και λιγοστές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, την ώρα που ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια εξακολουθεί να αυξάνεται, ανακοίνωσε η οργάνωση επικαλούμενη στατιστικές της ΕΕ.

Και στις πέντε αυτές χώρες, το αυξανόμενο ποσοστό των παιδιών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας συμπίπτει με την έξαρση της κρίσης χρέους το 2008 και παρουσίασε αύξηση κάθε χρόνο μέχρι το 2011. Για το 2012 δεν υπήρχαν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αποδίδει το φαινόμενο αυτό στις μειώσεις των δαπανών στον τομέα της οικογενειακής πρόνοιας, στις μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας, στην αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και στην αύξηση των δασμών στα καύσιμα.