Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δωρεάν εξετάσεις δημοτών με το πρόγραμμα τηλεϊατρικής σε κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας από 11 έως 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής που στοχεύει στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας και στην έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών, μέσω δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους δημότες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως άνδρες ηλικίας 40-60 ετών, παχύσαρκους και νέους που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, καθώς και σε άτομα που επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.
Τις επόμενες μέρες οι νοσηλεύτριες του προγράμματος τηλεϊατρικής θα βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας και ειδικότερα στο ΚΑΠΗ (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού) για να εξετάσουν δωρεάν δημότες της περιοχής, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  1. Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας και από 08:30 π.μ. έως και 14:00 μ.μ.
  2. Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας και από 08:30 π.μ. έως και 14:00 μ.μ.
Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση γλυκόζης, επιπέδου οξυγόνου και παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων των εξεταζόμενων μεταδίδονται ηλεκτρονικά στο Ιατρικό Αθηνών, όπου εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, αποστέλλουν, εξατομικευμένα και με διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές προς τους εξεταζόμενους όταν διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.
Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής του δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με τη συνδρομή ιατρών του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις υπεύθυνες του προγράμματος κ.κ. Πέϊου Ειρήνη και Γαλάνη Ειρήνη, νοσηλεύτριες στο τηλέφωνο: 23330-26743 από 08:00 π.μ. έως και 13:00 μ.μ.