Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κλοπές σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Νάουσας

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν εντός τεσσάρων ημερών- Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών τέσσερις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 16 και 17 ετών

Συνελήφθησαν χθες (22.01.2013) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, τέσσερις ημεδαποί 16 και 17 ετών για τρεις κλοπές και μία απόπειρα διάρρηξης σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Νάουσας.
Ως δράστες των κλοπών ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 16 και 17 ετών, τις οποίες διέπρατταν στη Νάουσα έχοντας διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.
Ειδικότερα, στη Νάουσα, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισαν τους τέσσερις προαναφερόμενους ημεδαπούς, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:

  • Την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα αρτοποιείο από το οποίο αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και τρόφιμα.
  • Την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα λογιστικό γραφείο από το οποίο αφαίρεσαν μία κεντρική μονάδα υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι.
  • Την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν το κυλικείο του Κ.Α.Π.Η. Νάουσας από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των (70) Ευρώ.
  • την 21.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα πώλησης υπολογιστών.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από το λογιστικό γραφείο βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.
Επίσης όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μαζί με έναν 17χρονο υπήκοο Αλβανίας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραξαν τρεις επιπλέον κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα στη Νάουσα. Συγκεκριμένα:
  • την 17.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα αρτοποιείο χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
  • την 17.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν ένα κατάστημα πώλησης πουλερικών από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (320) Ευρώ και διάφορα έγγραφα.
  • την 19.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν το κυλικείο του Γυμνασίου της Νάουσας από το οποίο αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, προϊόντα κυλικείου αξίας (250) Ευρώ και έναν αποκωδικοποιητή τηλεόρασης.
Σε βάρος του 17χρονου υπηκόου Αλβανίας, που δε συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.