Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο καιρός το σαββατοκύριακο

Αλλαγή του καιρού προβλέπουν από σήμερα οι μετεωρολόγοι, με τσουχτερό κρύο, χιόνια και βροχές σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός στη χώρα βαθμιαία θα επιδεινωθεί από το πρωί σήμερα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Την Κυριακή θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), όπου πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Για την περιοχή της Ημαθίας προβλέπεται για σήμερα Σάββατο νεφελώδης καιρός με…

…πιθανότητα βροχής κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά – αν και σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει και το πρωί. Στα ορεινά η πιθανότητα χιονόπτωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι τους 8 °C ενώ οι άνεμοι θα είναι ορισμένες ώρες της ημέρας δυνατοί και θα φτάσουν μέχρι και τα 4 Μποφώρ. Στα χιονοδρομικά της Ημαθίας αναμένονται χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες που θα πέσουν μέχρι και τους -3 °C.
Για αύριο Κυριακή προβλέπεται περίπου ίδιος καιρός, με συννεφιά, νεφώσεις που θα είναι πυκνότερες στα ημιορεινά και θερμοκρασία που θα είναι παρόμοια με αυτή του Σαββάτου και κυμανθεί από 3 έως 7 °C.
 Όμως, την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να «ανοίξει» και τις βραδινές ώρες της Κυριακής προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στα χιονοδρομικά της Ημαθίας αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις και νεφελώδης καιρός ενώ το πολύ κρύο, εκεί στα ψηλά θα έρθει το πρωί της Τρίτης (όταν, όπως προβλέπεται, το θερμόμετρο θα πέσει στους -10 °C!).