Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καταγγελία προπονητή Φιλιππου Μελίκης για την αδιαφορία του Δήμου Αλεξάνδρειας

Από τον Νίκο Λιολιόπουλο μας επισημάνθηκε το παρακάτω κείμενο, το οποίο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook ο προπονητής της Μελίκης Γ. Ντάμτσιος:

Ως προπονητής της ομάδας του Φιλίππου Μελίκης αλλά και ως ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος που ζει στην κοινωνία της Μελίκης θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Και μιλάω για το θέμα του γηπέδου της Μελίκης, το οποίο έχει δύο σημαντικές παραμέτρους.
Πρώτη παράμετρος είναι η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και η έλλειψη κερκίδων.
Δεύτερη παράμετρος η έλλειψη βοηθητικού γηπέδου.
Τα εγκλήματα που έγιναν στο γήπεδο Μελίκης στο παρελθόν βλέπουμε ότι συνεχίζονται κατ’ εξακολύθηση με κύριους υπεύθυνους το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τοπική Ενότητα Μελίκης. Πλήρης ανυπαρξία,κύριοι.

Προχειροδουλειά στα πάντα. Πέρυσι το γήπεδο τέθηκε σε αδράνεια για να είναι έτοιμο φέτος. Αποτέλεσμα μετά τη σπορά που έγινε το καλοκαίρι μέσα σε τρεις μόλις μήνες το γήπεδο να είναι σε τραγική κατάσταση.
Κύριοι,μιλάμε για το γήπεδο Μελίκης, του μεγαλύτερου αυτόνομου διαμερίσματος του διευρυμένου Δήμου Αλεξάνδρειας 9μετά την Αλεξάνδρεια), στο οποίο αγωνίζεται μια από τις πιο ιστορικές ομάδες,ο Φίλιππος Μελίκης. Καμία έρευνα και μελέτη λοιπόν. Χωρίς να είμαι γεωπόνος θα παραθέσω μερικά στοιχεία.
Έγιναν πέρυσι κάποια ραντίσματα. Αποτέλεσμα: ο αγωνιστικός χώρος είναι γεμάτος ξένα χόρτα που κατέπνιξαν το γκαζόν. Οι κλίσεις του γηπέδου έγιναν χωρίς να έχουν απομακρυνθεί πρώτα οι εστίες. Αποτέλεσμα:οι μεγάλες περιοχές του γηπέδου να συγκεντρώνουν μπάρες με νερό σε πολλά σημεία με την παραμικρή βροχούλα. Καμία προσπάθεια δεν έγινε όσον αφορά το χώμα του γηπέδου,το οποίο είναι ακατάλληλο. Όταν βρέχει λοιπόν το χώμα μετατρέπεται σε λάσπη, η οποία μένει για μέρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο. Επιπλέον, η σπορά που έγινε δεν απέδωσε καρπούς για πολλούς λόγους. Αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει γκαζόν μέσα στο γήπεδο.
Αυτά και άλλα πολλά είναι τα τεράστια προβλήματα του γηπέδου,τα οποία μάλιστα περιορίστηκαν λόγω της μεγάλης φροντίδας και των ατελείωτων ωρών δουλειάς τόσο του γράφοντα όσο και του άμεσου συνεργάτη μου,του Νησελίτη του Αντώνη.


Πάμε τώρα στο θέμα της κερκίδας. Μετά από μια συνάντηση που ζήτησε και είχε η διοίκηση του Φιλίππου με τους κυρίους Δημητριάδη και Βενιόπουλο, αλλά και άλλους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους δόθηκε μια υπόσχεση για συνεργασία στο θέμα της κερκίδας ανάμεσα στο Φίλιππο Μελίκης και το Δήμο Αλεξάνδρειας, ώστε να γίνει άμεσα μια κερκίδα με κόστος γύρω στις 10.000 Ευρώ. Ο Φίλιππος λοιπόν εδώ και δύο μήνες με έξοδα του Προέδρου του κ.Παπα’ι’ωάννου Κυριάκου ανέθεσε στο μηχανικό κ.Λαζαρίδη την εκπόνηση μελέτης, την οποία και παρέδωσε στον Αντιδήμαρχο, κ.Βενιόπουλο. Από τότε όυτε φωνή ούτε ακρόαση. Μάλιστα,μετά από προτροπή του κ.Βενιόπουλου σταμάτησε και η πρόχειρη σιδεροκατασκευή, που γινόταν με μέριμνα του μέλους του Φιλίππου, κ.Παντίση Νίκου.

Επίσης,για να μην ξεχάσω ακόμη περιμένουμε την τοποθέτηση των προβολέων και από την άλλη πλευρά του γηπέδου για να φωτιστεί επαρκώς και το υπόλοιπο γήπεδο.

Δεύτερη παράμετρος,αυτή του βοηθητικού γηπέδου.
Αυτή τη στιγμή ο Φίλιππος απασχολεί περίπου 100 αθλητές. Περίπου,εξήντα παιδιά απαρτίζουν την Ακαδημία (5 τμήματα: παιδικό, προπαιδικό, τζούνιορ, προτζούνιορ, μπαμπίνι). Εικοσιπέντε ποδοσφαιριστές έχει η μεγάλη ομάδα και περίπου 15 κορίτσια η ομάδα κοριτσιών,που μόλις δημιουργείται. Το γήπεδο του Φιλίππου ειδικά στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να αντέξει όλα τα τμήματα. Και αν μιλάμε για την πρώτη ομάδα,για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του αγωνιστικού χώρου, πραγματοποιεί αρκετές προπονήσεις στο γήπεδο Αγ.Τριάδας το οποίο συντηρείται και αυτό από το Φίλιππο. Για τα τμήματα της Ακαδημίας όμως είναι αδύνατη η καθημερινή μεταφορά τους εκτός Μελίκης.
Είχαμε θέσει το θέμα στον κ.Βενιόπουλο,ο οποίος μας εγγυήθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση που τον είχαμε καλέσει πέρυσι ότι ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ γίνουν ενέργειες για την κατασκευή βοηθητικού χώρου.

Αν λοιπόν η Δημοτική Αρχή δεν σκύψει πάνω από το πρόβλημα και δεν καταλάβει ότι δεν είναι θέμα μόνο λειτουργίας ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου (και αυτό από μόνο του είναι σοβαρό) αλλά ένα μείζον πρόβλημα για τη νεολαία και την κοινωνία της Μελίκης, την οποία πρέπει να στρέψουμε στον αθλητισμό, δεν αξίζει να βρίσκεται στη θέση της.

Και κάτι άλλο: αυτή τη στιγμή με το Φίλιππο ασχολούνται περίπου είκοσι ρομαντικοί τύποι,που υπηρετούν το χωριό τους και τον αθλητισμό. Κανονίστε να τους ΔΙΩΞΕΤΕ με την αδιαφορία και την ανικανότητά σας.

Κλείνοντας, θέλω να αποσαφηνίσω ότι οι παραπάνω απόψεις εκφράζουν καθαρά εμένα προσωπικά και όχι τη διοίκηση του Φιλίππου,η οποία δεν γνωρίζω αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου.