Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εγνατία, ύψος ΣΕΑ Πλατάνου: αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία – τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για το δυστύχημα

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. κάνει γνωστό πως από το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) με κατεύθυνση προς Π.Α.ΘΕ., η οποία είχε διακοπεί λόγω των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν το πρωί.
Σε δεύτερη ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει για το δυστύχημα: σήμερα (22.01.2013) και ώρα 08:20΄, στο 285ο και στο 286ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Π.Α.ΘΕ. (ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Πλατάνου Ημαθίας), λόγω κυρίως πυκνής ομίχλης, έλαβαν χώρα δύο ξεχωριστά τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή δεκαοκτώ και εννέα οχημάτων αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 78χρονης ημεδαπής και τον τραυματισμό άλλων είκοσι έξι ατόμων.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος αστυνομικοί της Τροχαίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σταθμοί του Ε.Κ.Α.Β. των Νομών Ημαθίας και Θεσσαλονίκης για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.