Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμος Αλεξάνδρειας: ανακύκλωση παλαιών συσκευών τηλεόρασης

Κατόπιν εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 40569/1129/2012, από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, οι ιδιωτικοί και δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί Εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά το πρόγραμμά τους από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη.
Με αφορμή την παραπάνω συγκυρία διακοπής του αναλογικού σήματος και με δεδομένη την αυξημένη τάση μαζικής αντικατάστασης των παλαιών δεκτών τηλεόρασης με καινούργιους, ο Δήμος Αλεξάνδρειας επισημαίνει την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων ειδών αποβλήτων, όπως οι τηλεοπτικοί δέκτες, οι κεραίες και τα τηλεχειριστήριά τους.
Θα πρέπει να επισημανθεί η υποχρέωση των καταστημάτων πώλησης για την παραλαβή των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών κατά την αντικατάστασή τους και κατόπιν την προώθησή τους προς ανακύκλωση.
Για κάθε άλλη περίπτωση, ο Δήμος Αλεξάνδρειας προσφέρει στους Δημότες τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν οποιαδήποτε συσκευή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με τους εξής τρόπους:

  • Παραδίδοντάς τη οι ίδιοι (σε περίπτωση που είναι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας) στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.
  • Κατόπιν συνεννόησης με την Διεύθυνση Καθαριότητας κι Ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξάνδρειας στα τηλέφωνα 23333-50147 & 50148 (07:00-14:00), ιδιαίτερα για τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος, ώστε να γίνει παραλαβή των συσκευών από το προσωπικό του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης φορητών μπαταριών στους ειδικούς κάδους της εταιρίας Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών (Α.Φ.Η.Σ.) που βρίσκονται τοποθετημένοι σε περίοπτη θέση σε κάθε Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Η ανακύκλωση είναι μια πράξη αγάπης προς το περιβάλλον που μοιραζόμαστε.

Μία απάντηση στο “Δήμος Αλεξάνδρειας: ανακύκλωση παλαιών συσκευών τηλεόρασης”

εάν έχετε άχρηστα μέταλλα για ανακύκλωση και θέλετε να βγάλετε χρήματα από αυτά ρίξτε μια ματιά εδώ ανακύκλωση αλουμινίου ανακύκλωση χαλκού ανακύκλωση καλωδίων όπως και άλλα πολλά μέταλλα… all scrap kitsas ανακύκλωση μετάλλων σκραπ . εγγυημένη πανελλαδική εξυπηρέτηση .. παραλαβή από τον χώρο σας…
ΚΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6944320666 / 6984056422 / 2333027824

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.