Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση του Δήμου Αλεξάνδρειας για το θέμα των εμφανισθέντων κρουσμάτων λύσσας στη χώρα μας

Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μετά την πρόσφατη επιβεβαίωση κρουσμάτων λύσσας στη χώρα μας και με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, κρίνεται απαραίτητο να ενημερωθούν οι δημότες μας ως προς τα εξής:

-Επιβάλλεται να γίνει άμεσα, με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, προληπτικός αντιλυσσικός εμβολιασμός όλων των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών), ηλικίας άνω των τριών μηνών. Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να περιορίζονται εντός του χώρου ιδιοκτησίας ώστε να μην εισέρχονται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή κοινόχρηστους χώρους.
-Πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με ζώα που περιφέρονται ελεύθερα, ακόμη κι αν φαίνονται φιλικά.
-Οι κυνηγοί να εμβολιάσουν άμεσα τα κυνηγόσκυλά τους.
-Οι αιγοπροβατοτρόφοι να εμβολιάσουν άμεσα τα ποιμενικά σκυλιά
-Σε κάθε περίπτωση εντοπισμού νεκρού ζώου ή ζώου με συμπεριφορά ύποπτη (νευρικότητα ή έντονη επιθετικότητα, σιελόρροια, βραχνό και τραχύ ουρλιαχτό), πρέπει να ειδοποιούνται άμεσα οι αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές για τον περαιτέρω απαραίτητο κλινικό έλεγχο.
-Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δήμος Αλεξάνδρειας: 23333 -50127, -50112
Κτηνιατρείο Αλεξάνδρειας 2333023596
Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Ημαθίας: 23313 -50130, -50132

Αναλυτικά ενημερωτικά φυλλάδια υπάρχουν σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και στα ΚΕΠ, ενώ άμεσα θα προωθηθούν και στα σχολεία για την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Για να κρατηθεί η Λύσσα εκτός των ορίων του Δήμου Αλεξάνδρειας, κρίνεται επιβεβλημένο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όλων των δημοτών, με στόχο τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής ασπίδας εναντίον της νόσου.