Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: Διακρίσεις στην πάλη

από το inspor.gr, την διαδικτυακή αθλητική πύλη της Ημαθίας

του Αντώνη Χατζηκυριακίδη
Ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο η συγκομιδή για τον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ο «Ημαθίων» στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης Ανδρών/Γυναικών του 2013, το οποίο διεξήχθη στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» του Δήμου Ιλίου (Αττική), το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου 2013.

Στα 55 κιλά ελληνορωμαϊκής πάλης ο αθλητής Κατσούλας Νικόλαος μετά από συναρπαστικές αναμετρήσεις έφτασε στον τελικό της κατηγορίας του, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ στα 67 κιλά γυναικείας πάλης η Αναστασιάδου Ελένη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
Στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος συμμετείχαν οι οκτώ (8) καλύτεροι αθλητές και οι τέσσερεις (4) καλύτερες αθλήτριες σε κάθε κατηγορία βάρους και των τριών στυλ Ολυμπιακής πάλης (ελληνορωμαϊκή, ελευθέρα και γυναικεία πάλη) που προέκυψαν από τις δύο προκριματικές φάσεις.
Στις διοργανώσεις των προκριματικών φάσεων συμμετείχαν και οι αθλητές Σαββίδης Νεκτάριος και Γεμενετζίδης Γεώργιος στα 74 και 96 κιλά ελευθέρας πάλης και οι Νικολάκης Σταύρος και Νικολάκης Χρήστος στα 74 και 84 κιλά ελληνορωμαϊκής πάλης, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθέντες αθλητές αγωνίστηκαν φιλότιμα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προκριθούν στην τελική φάση του φετινού πρωταθλήματος.