Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του Αναστασιάδη

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.

Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.
Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

Αναστασιάδης: Αβάσιμο και εξοντωτικό το πόρισμα του ΣΔΟΕ
«Αβάσιμο και εξοντωτικό» χαρακτηρίζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, με δήλωσή του, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα», καταλήγοντας: «Βρείτε μου άλλον έναν φορολογούμενο, που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι “φοροφυγάδες” σίγουρα δεν θα ‘χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ