Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμοι: Χριστούγεννα με καταλήψεις και αργίες

Σκληραίνει τη στάση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία δε φαίνεται να πείθεται από τις «καλές προθέσεις» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που -μέσω πηγών του- αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν 500 κενές θέσεις του Δημοσίου για την κάλυψη τους από τους πρώτους 500 ΙΔΑΧ ΔΕ οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Έτσι, σύμφωνα με απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «κλείνει» ουσιαστικά τους δήμους για περίπου ένα 10ήμερο,απαντώντας έτσι στα «Πέτρινα χρόνια του Μανιτάκη», με το ενδεχόμενο να παραταθούν οι καταλήψεις και οι απεργίες στους δήμους και τις ημέρες των Χριστουγέννων, μετά και το κλίμα της γενικής συνέλευσης που προηγήθηκε, να είναι πολύ πιθανό.

Δυσμένεια για ΑΔΕΔΥ και 24ωρη
Νωρίτερα, και για πέντε ώρες, συνεδρίασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών τα μέλη-σύλλογοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα οποία και έδωσαν και τη γενική κατευθυντήρια γραμμή στην εκτελεστική επιτροπή: κλιμάκωση και 48ωρη εδώ και τώρα.
Οι παρόντες στη σύσκεψη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απουσία της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη διαθεσιμότητα και τόνισαν πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αυτή που ουσιαστικά σύρει το χορό των κινητοποιήσεων , “μπλοκάροντας” την “επχείρηση διαθεσιμότητα”. Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε αρνητικά το γεγονός πως η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε μόλις μία 24ωρη στις 19 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής καλείται η ΑΔΕΔΥ και οι άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου να κλιμακώσουν τις κινητοποίησεις καθώς οι απολύσεις αφορούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλν και όχι μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
aftodioikisi.gr