Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανοιχτή Πρόσκληση ενίσχυσης Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλεξάνδρειας

Φτώχεια, ανεργία και οικονομική εξαθλίωση δοκιμάζουν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας στερούνται βασικά αγαθά διαβίωσης, αισθάνονται μόνοι και αβοήθητοι, καταρρακώνονται ηθικά και κοινωνικά, χάνουν την αξιοπρέπεια και την ελπίδα τους.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, έχοντας επίγνωση της δραματικής κατάστασης πολλών συμπολιτών μας που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αποφάσισε να δημιουργήσει Κοινωνικό Παντοπωλείο για να στηρίξει έμπρακτα άπορους δημότες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με την δωρεάν παροχή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες, δεν συνιστά «φιλανθρωπία» ούτε υποκατάστατο της απουσίας του «κοινωνικού Κράτους-Πρόνοιας». Είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Είναι εκδήλωση αγάπης και συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, με στόχο την προστασία της αξιοπρέπειάς τους και την εξασφάλιση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης.
Η λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου βασίζεται στην ανταλλακτική οικονομία και τον εθελοντισμό. Τρόφιμα, ρουχισμός και άλλα απαραίτητα είδη διαβίωσης για τους άπορους δημότες, θα προέρχονται από χορηγίες και δωρεές, καθώς και από προμήθειες που θα διενεργεί ο Δήμος.
Βιομηχανίες και βιοτεχνίες, παραγωγοί και έμποροι προϊόντων, επιχειρηματίες, σύλλογοι και σωματεία, οργανώσεις, σχολεία, εθελοντές και πολίτες μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, προσφέροντας τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα απαραίτητα προϊόντα καθημερινής διαβίωσης.
Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι υπόθεση όλων μας.
Στην προσπάθεια αυτή, σας καλούμε να γίνετε αρωγοί και συμμέτοχοι. Να προσφέρουμε, ο καθένας όπως μπορεί ανάλογα με τις δυνατότητές του. Να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.
Πληροφορίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23330-53045.