Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

Ανακοίνωση με αφορμή μια διαταγή που έφτασε Χριστουγεννιάτικα στην Ημαθία – και με την οποία ανακοινώνονται αποσπάσεις αστυνομικών της Ημαθίας στον Έβρο – αλλά και το ότι ακόμη δεν έχουν εκκαθαριστεί έξοδα και οδοιπορικά σε αυτούς που πήγαν στη Θράκη τον Αύγουστο εξέδωσε η ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:
Την πρώτη φορά και εν μέσω Θερινής ραστώνης, η Φυσική και η Πολιτική μας ηγεσία, αποφάσισε να λύσει πρόσκαιρα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης των περιοχών της Θράκης και Έβρου, αποσπώντας μεγάλο μέρος της Αστυνομικής δύναμης της Α.Δ. Ημαθίας στις εκεί περιοχές, με αποτέλεσμα τη διάλυση Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Ημαθίας.
Πλέον και για μια ακόμη φορά, μεσημέρι παραμονής Χριστουγέννων, η Φυσική και η Πολιτική μας ηγεσία, με την ανακοίνωση της διαταγής για τις νέες αποσπάσεις στο Έβρο, αποφάσισε να αναστατώσει την οικογενειακή και ατομική γαλήνη των συναδέλφων.
Συμφωνα με την υπ’ αριθμ 6001/7/2/5009-ρδ Διαταγή του, το Α.Ε.Α. Διατάσσει τριάντα (30) Αστυνομικούς από την Α.Δ. Ημαθίας να μεταβούν στην Ορεστιάδα για τρίμηνη απόσπαση έτσι ώστε να ενισχύσουν την εκεί Αστυνομική Διεύθυνση με αντικείμενο την λαθρομετανάστευση.

Είναι υποχρέωση μας, να καταγγείλουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της Λαθρομετανάστευσης και να μην λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των Ενώσεων Αστυνομικού Προσωπικού της Χώρας για μόνιμη λύση και αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως ακόμα εκκρεμούν οι εκκαθαρίσεις των εκτός έδρας οδοιπορικών κλπ εξόδων από τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί διατάσσονται να υπηρετήσουν 3 μήνες μακριά από την οικία τους. Για αυτό το λόγο προτείνουμε την άμεση εκκαθάριση των προαναφερόμενων υπομνημάτων Αυγούστου, την προκαταβολή τουλάχιστον του 50% της απόσπασης και την εξόφληση των δαπανών εντός 3μήνου από την επάνοδο των αποσπασμένων. Προκειμένου να διασφαλιστεί το περί δικαίου αίσθημα σε όλους τους συναδέλφους της Α.Δ. Ημαθίας, ζητούμε από τον Διευθυντή της Α.Δ. Ημαθίας την αναλογικά ισομερή κατανομή από όλες τις υπηρεσίες της Α.Δ. Ημαθίας με αξιοκρατικά κριτήρια.
Ως Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόν σε κάθε πρόβλημα των συναδέλφων μας και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τη θετική έκβαση των αιτημάτων μας.”