Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συναυλία των Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» στις 7.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική μουσική εκδήλωση. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, οι πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα παρουσιάσουν μια συναυλία ελληνικής μουσικής.
Συγκεκριμένα, η Νεανική Χορωδία «Μελισσάνθη» (αργυρά βραβεία στους «5th World Choir Games» στο Graz το 2008, στο «6th Johannes Brahms Choir Contest 2009» στο Wernigerode και στο «Rimini International Choir Competition 2011») θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Στη συνέχεια, το Χορωδιακό Εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές» θα παρουσιάσει μια βραβευμένη μουσική παράσταση με θέμα τον έρωτα, το γάμο, την ξενιτιά και το ελληνικό γλέντι. ( Η παράσταση αυτή κέρδισε αργυρό βραβείο στο διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό «Venezia in Musica 2010» και βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο «Berlin International Choir Festival 2011»).
Τις χορωδίες διευθύνει η κ. Ελένη Θεοδωρίδου και στο πιάνο συνοδεύει ο κ. Κώστας Παντελίδης.
Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με χορηγό επικοινωνίας τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη 1912-2012» και το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.