Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ελλάδα: πολλοί κόβουν τη σύνδεση του σταθερού τηλεφώνου

Επίσης εδώ και καιρό πολλοί αναζητούν ελεύθερο wifi και “θριαμβεύει το …γειτόνεξ” !!!

Στην εποχή της διακίνησης της πληροφορίας και της επικοινωνίας, οι Έλληνες (ιδιώτες και επιχειρήσεις) κόβουν το σταθερό τηλέφωνο, φυσικά ελέω κρίσης.
Οι αποσυνδέσεις -σύμφωνα με στελέχη της αγοράς- αγγίζουν πλέον σε ποσοστό τη μία στις δύο γραμμές, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και κόβουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά και σε νοικοκυριά που προσπαθούν να μειώσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους δαπάνες κόβοντας ακόμα και το σταθερό τηλέφωνο. Υπολογίζεται ότι το σύνολο των σταθερών γραμμών σήμερα φτάνει περίπου τα 4,9 εκατομμύρια.
Την τάση αυτή είχε καταδείξει και το τελευταίο ειδικό Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με το οποίο καταγράφεται απότομη μείωση της διείσδυσης των προσωπικών υπολογιστών, των τηλεφωνικών συνδέσεων και των συνδέσεων Internet στα ελληνικά νοικοκυριά.

Βάσει των στοιχείων, η διείσδυση των Η/Υ στα ελληνικά νοικοκυριά υποχώρησε κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώθηκε στο 47%.

Ως προς τις τηλεφωνικές συνδέσεις, το Ευρωβαρόμετρο έδειξε ότι οι Έλληνες διακόπτουν τόσο τις συνδέσεις κινητής όσο και τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Έτσι τηλεφωνική σύνδεση έχει πλέον το 72% των ελληνικών νοικοκυριών.