Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ασυμβίβαστο: "Δωράκι" της κυβέρνησης σε δημάρχους


Η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει, πριν από περίπου ένα μήνα, στις προτάσεις που έκανε για τις διορθώσεις του «Καλλικράτη» fast track διαδικασίες στα έργα ΕΣΠΑ, αλλά και επανεξέταση του ασυμβίβαστου των δημάρχων. 
Ήταν ένα θέμα που συζητιόνταν από την αρχή της θητείας του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη (υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε προϊδεάσει για κάτι τέτοιο, από τον περασμένο Ιούλιο, από το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για τις περικοπές στους ΟΤΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου)και φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημα των αιρετών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός στους «γαλάζιους» κατά τη διάρκεια της μυστικής συνάντησης στη Ρηγίλλης την περασμένη Τετάρτη, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι ο κ. Στυλιανίδης να ανακοινώσει και επίσημα την άρση του ασυμβίβαστου του αξιώματος δημάρχου – εργαζόμενου/επαγγελματία κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, την προσεχή Δευτέρα.