Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, σημειώνοντας ότι ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία μεταβολή από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τους ενισχυμένους ανέμους στο Ιόνιο -και την Πέμπτη στα υπόλοιπα πελάγη- που θα φτάσουν τοπικά τα 9 Μποφόρ, καθώς και τις βροχές-καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα Δυτικά και την Πέμπτη θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τόπους θα είναι έντονες.


Αναλυτικά:
1) σήμερα Tετάρτη (28-11-2012) από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο και από αργά τη νύχτα στη δυτική Στερεά Ελλάδα.
2) αύριο Πέμπτη (29-11-2012) τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της πέμπτης (29-11-2012) στα δυτικά και κατά τη διάρκεια της παρασκευής (30-11-2012) και στις υπόλοιπες περιοχές.
Κατά διαστήματα όμως έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.