Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νάουσα: τέστ IQ από τη Mensa στις 20 Οκτωβρίου

Η Ελληνική MENSA στα πλαίσια των σκοπών της για την αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει για πρώτη φορά τεστ IQ στη Νάουσα, για την εισαγωγή στη MENSA, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα έναρξης 18:00 μ.μ., στη Ν. Ένωση Κέντρων Ξένων Γλωσσών,  οδός Χριστοδούλου Λαναρά 1, Νάουσα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές και μαθητές  20 €).
Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.
Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα.
Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Ευχαριστούμε τις κυρίες Ε. Δημακοπούλου – Σ. Καπετανοπούλου για την παραχώρηση της αίθουσας

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που…

…ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 117.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική,  θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. – Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr