Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με συλλαλητήριο και κατάληψη απαντάνε οι κτηνοτρόφοι και οι ΕΑΣ της Ηπείρου στην πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ

Την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης για την πώληση της Δωδώνης στην κοινοπραξία Strategic Initiatives (SΙ), που αποτελείται κατά 90% από την ρώσικων συμφερόντων επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την Σίμος Food Group, ζητούν από την κυβέρνηση οι ΕΑΣ της Ηπείρου. 
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης στη διάρκεια συγκέντρωσης την Κυριακή (7/10/2012) παρουσία παραγωγών αλλά και τοπικών παραγόντων καθώς και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σαν πρώτο βήμα αντίδρασης οι ΕΑΣ αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρείας. “Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες και τους καταναλωτές της Εταιρείας ότι…

…η Δωδώνη θα λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με την στήριξη των κτηνοτρόφων στην βιομηχανία, την συμμετοχή των ΕΑΣ στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και των εργαζομένων σε αυτή“, τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων υποστήριξε ότι “η πώληση ήταν το αποτέλεσμα ενός αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής αγοράζει την εταιρεία με 21 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκατ. ευρώ που οφείλει στη Δωδώνη, αγοράζει την εταιρεία στο εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με τα κέρδη μιας χρονιάς“. 
Ο κ. Μπαλτογιάννης απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
πηγή: agrotypos