Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ερώτηση Βεσυρόπουλου για το μέλλον των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

Για τις πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, περί κατάργησης των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. 
Ο κ. Βεσυρόπουλος,  με Κοινοβουλευτική παρέμβαση, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, μέσω Ερώτησης που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Εσωτερικών, έθεσε στη Βουλή, μαζί με άλλους Βουλευτές, το ζήτημα που έχει ανακύψει περί κατάργησης των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Στην Ερώτηση, επισημαίνεται το γεγονός, ότι δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, καθώς δεν επιχορηγούνται από το Κράτος, ούτε επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό ενώ τα έσοδά τους  προέρχονται από τις εισφορές των μελών τους και είναι ανταποδοτικά. Ακόμη, υπογραμμίζεται το γεγονός, ότι στους φορείς αυτούς εργάζονται πέρα από τους μόνιμους εργαζόμενους και χιλιάδες εποχικοί και ενδεχόμενη κατάργηση τους θα οδηγήσει σε ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας μας πολλά χρόνια τώρα προσφέρουν τις σημαντικές υπηρεσίες τους στους αγρότες στην άρδευση των κτημάτων τους.
Πέρα από τους μόνιμα εργαζόμενους στους φορείς αυτούς, απασχολούνται εποχικά χιλιάδες πολιτών.
Το τελευταίο διάστημα διαρρέουν πληροφορίες ότι οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ θα καταργηθούν.
Να σημειωθεί ότι οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος και είναι παντελώς οικονομικά αυτόνομοι. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος κατάργησης τους.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί
Τι προτίθεστε μα πράξετε σχετικά με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ
α) θα καταργηθούν;
β) θα συγχωνευθούν;
γ) θα παραμείνουν σε λειτουργία;
2) Εάν καταργηθούν από ποιον φορέα θα αναπληρωθεί το έργο τους;