Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διαφορές μεγεθών και τα 31 δις που ΔΕΝ θα έρθουν

850.000 Έλληνες χρωστάνε από 300 έως 5.000 ευρώ και το κράτος ετοιμάζει μηχανισμό ώστε όλοι αυτοί να ελεγχθούν και είτε να πληρώσουν είτε το κράτος να προχωρήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, δεσμεύσεις μισθών, συντάξεων ή καταθέσεων κλπ. 
Αν γίνει αυτό, τότε θα εισπραχθούν (ΑΝ υπάρχουν σπίτια, μισθοί, συντάξεις ή καταθέσεις) 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

25.000 Έλληνες χρωστάνε διάφορα ποσά, μεγάλα ποσά – όχι 300 ή 5000 ευρώ, αλλά ΜΕΓΑΛΑ ποσά. Αν αποφασίσουν να τους ελέγξουν και να πάρουν όσα αυτοί χρωστάνε, τότε θα εισπραχθούν (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, στις περισσότερες των περιπτώσεων) 48 δισεκατομμύρια ευρώ.

*Λένε 48 αλλά αν υποθέσουμε πως τα 17 δις δεν θα τα πάρουν ποτέ γιατί τα χρωστάνε εταιρίες που έκλεισαν, άνθρωποι που έφυγαν για τόπους μακρινούς και εξωτικούς κλπ κλπ, τότε θα μείνουν 31 δις ευρώ.

* τα τελευταία μέτρα γίνονται πραγματικότητα για να έρθουν στη χώρα δανεικά 31 δις (όχι 48 δις, 31 δις – δηλαδή πολύ λιγότερα από όσα χρωστάνε οι 25.000 !).
Προσοχή όμως: τα 31 δις θα πάνε κατευθείαν σε λογαριασμό ώστε να πληρωθούν οι δανειστές και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Στο λογαριασμό αυτό η Ελλάδα μπορεί να είναι ο δικαιούχος αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε (να το πούμε απλά!). Άλλοι είναι οι διαχειριστές του λογαριασμού!

Σέντσι τσακιστό δεν πρόκειται να μπει στη λεγόμενη “πραγματική αγορά”. Τα 31 δις θα βρίσκονται κάπου σε ένα κομπιούτερ και θα μεταφερθούν εκεί που …πρέπει! 
Αλλά θα αφαιρεθούν (στην “πραγματική οικονομία”) από τις τσέπες των Ελλήνων.