Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμος Αλεξάνδρειας: συμμετοχή στον έρανο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και εθελοντική αιμοδοσία

Δυο δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αλεξάνδρειας για τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα ο Δήμος θα συμμετάσχει στον έρανο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας αλλά θα διοργανώσει και εθελοντική αιμοδοσία στις 10 Νοεμβρίου
Αναλυτικά:
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα διεξάγει στις 30 Οκτωβρίου 2012 έρανο κατά του καρκίνου. Είναι μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία με σκοπό να στηρίξει και να βοηθήσει τον άρρωστο συνάνθρωπο μας.
Ο Έρανος θα διεξαχθεί με την συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων του Δήμου Αλεξάνδρειας, με την υποστήριξη εθελοντών της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε σήμερα ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες μας θα συμμετέχουν και φέτος στον αγώνα αυτό, δείχνοντας για άλλη μια φόρα την ευαισθησία και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο μας.
Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προγραμματίζει εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 από τις 09:00 έως τις 12:30 π.μ.στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, με σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος που θα εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων, κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.

Μπορώ να δώσω αίμα; 

Μπορείς! Αρκεί να είσαι 18-60 ετών και υγιής

Τι προετοιμασία χρειάζεται για να δώσω αίμα; 
Τα μόνα που χρειάζονται είναι: 
• Να έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ 
• Να μην έχεις καταναλώσει αλκοόλ 
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.