Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανάκληση πορτοκαλάδων και λεμονάδων "Λουξ" από τον ΕΦΕΤ


Η εταιρία παραγωγής καλεί όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς του, προκειμένου να το αντικαταστήσουν

Μετά από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, και σε συνέχεια σχετικών ελέγχων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Αττικής του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε πορτοκαλάδα και λεμονάδα ΛΟΥΞ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα :
α) Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξης 16-01-13, 20-01-13, 21-01-13, 26-02-13.
β) Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 500 ml με ημερομηνία λήξης 18-01-13.
γ) Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξης 10-01-13, 17-01-13, 08-02-13, 16-02-13, 24-02-13.
δ) Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασία 1,5 L με ημερομηνίες λήξης 04-02-13, 12-02-13.
Τα ανωτέρω προϊόντα παρασκευάζονται από την εταιρία «ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.», Κεφαλόβρυσο Σαραβαλίου, Πατρών.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων. Η εταιρία ανταποκρινόμενη άμεσα απέσυρε προληπτικά όλα τα ανωτέρω προϊόντα με τις αντίστοιχες συσκευασίες τους και ημερομηνίες λήξης από 01-01-13 έως 31-01-13 καθώς και από 01-02-13 ως 28-02-13.

 

Οι σχετικοί έλεγχοι συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους συνεχίζονται.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (στις φωτογραφίες) να μην τα καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.
Η εταιρία, σε δελτίο τύπου της αναφέρει:
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του ΕΦΕΤ της 26/10/2012, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε από την εν λόγω Υπηρεσία κάποια  μεμονωμένα περιστατικά για το σχετικό θέμα, κινητοποιήθηκε άμεσα για την δέσμευση και απόσυρση ΟΛΩΝ των σχετικών παρτίδων  πορτοκαλάδας και λεμονάδας με ημερομηνία λήξης από 3/1/2013 εως 28/2/2012 ,για ενδελεχή επανέλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας .
Η ενέργεια αυτή από την μεριά μας είναι η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεί για εμάς ζήτημα ηθικής τάξεως και μέγιστης υποχρέωσης, προκειμένου να μην κλονιστεί σε καμμία περίπτωση  η εμπιστοσύνη που μας περιβάλλει ο κάθε ένας, ξεχωριστός και σημαντικός για εμάς,  πελάτης μας.

Παρόλο ότι το όλο θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία , αφού και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το πρόβλημα αφορά μόνο την γεύση και την οσμή.  Τονίζουμε ότι η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αυτή απόσυρση ξεκίνησε με πρωτοβουλία μας και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για λόγους προστασίας της ποιότητας των προϊόντων μας  και της φήμης της εταιρείας μας, αλλά και κυρίως επειδή δεκαετίες τώρα έχουμε αποδείξει ότι διατηρούμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους καταναλωτές μας.

Όπως όλοι γνωρίζετε η Λουξ είναι μία Ελληνική επιχείρηση που για 62 χρόνια  τώρα, παρασκευάζει και διαθέτει προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Θέλουμε να διερευνήσουμε σε βάθος τα μεμονωμένα αυτά περιστατικά  και για αυτόν τον λόγο προβαίνουμε στην σχετική απόσυρση.

Τέλος αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε μια ειλικρινή ΣΥΓΝΩΜΗ για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και καλούμε όσους καταναλωτές μας έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς του, προκειμένου να το αντικαταστήσουν.