Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άφησαν και ανακοίνωση "φεύγοντας"


Όπως σας αναφέραμε χθες ΕΔΩ, η Επιτροπεία έφυγε – δυστυχώς όχι οριστικά, γιατί θα μας ξανάρθουν.
Το θέμα είναι πως στην ουσία η Επιτροπεία παραμένει, αφού “τεχνικώς” έφυγε ο Τόμσεν και η παρέα του. Για κάτι τεχνικούς συμβούλους και κάτι τέτοιους που βρίσκονται στις υπηρεσίες δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, ακόμη. Οπότε είναι εδώ, παρόντες. 
Επίσης, κάτι Ράϊχενμπαχ, Μαϊχενμπαχ και το κακό συναπάντημα, και αυτοί μένουν.

Οπότε πρακτικά όλοι …φεύγουν, παραμένοντας!!!

Και φεύγοντας, οι πιο προβεβλημένοι, άφησαν και μια ανακοίνωση:

“Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία πραγματοποίησαν προκειμένου να συζητήσουν με τις αρχές τις πολιτικές που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι αρχές και τα στελέχη των προαναφερόμενων οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας”