Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αυξάνονται στον ισλαμικό κόσμο οι βίαιες αντιδράσεις για το φίλμ

Διαδίδεται η μουσουλμανική αντίδραση, την οποία πυροδότησε φίλμ που οι πιστοί μουσουλμάνοι θεωρούν πως χλευάζει τον Μωάμεθ και η παραγωγή του έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη Σαναά (Υεμένη) οι διαδηλωτές εισέβαλαν και έκαψαν οχήματα εντός του προαυλίου της αμερικανικής πρεσβείας. Η αστυνομία έκανε χρήση όπλων για να διαλύσει το πλήθος ενώ..
…στη συνέχεια εκκένωσε την πρεσβεία. Κατά τα επεισόδια ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν. Ο πρόεδρος της Υεμένης Abd Rabbo Mansour διέταξε έρευνα ενώ ζήτησε συγνώμη από τις ΗΠΑ για το περιστατικό.
Ταραχές, πετροπόλεμος και δακρυγόνα συνεχίζουν και στο Κάϊρο, με το επίκεντρο τους να εντοπίζεται στις μεγάλες οδικές αρτηρίες γύρω από την πλατεία Ταχρίρ.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Mohamed Morsi, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, καταδικάζει τα βίαια επεισόδια και χαρακτηρίζει το φίλμ ως απαράδεκτο ενώ οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καλούν τα πλήθη για αύριο, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία.
Από τη Λιβύη ως το Αφγανιστάν και από την Παλαιστίνη μέχρι το Ιράν κάνει την εμφάνισή της η μουσουλμανική οργή, η οποία όμως συχνά καθοδηγείται από τους εξτρεμιστές.
Όπως στη Βαγδάτη, στην οποία σιήτες παραστρατιωτικοί διαδήλωσαν, απείλησαν με επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων ενώ ορκίστηκαν πως δεν θα συγχωρήσουν ποτέ “την προσβολή στο πρόσωπο του Προφήτη”.