Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νάουσα: δυσαρέσκεια του Δημάρχου για τη μη πρόσκλησή του στη σύσκεψη για την αγορά της Κουλούρας

Τη δυσαρέσκειά του για τη μη πρόσκληση του Δήμου Νάουσας στη σύσκεψη της 6ης Σεπτεμβρίου (για την αγορά της Κουλούρας) εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Νικ. Ουσουλτζόγλου ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Ενημερωθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης για τη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας με θέμα την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας. Καταρχήν, σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε τη σύσκεψη με τη συμμετοχή τοπικών θεσμικών παραγόντων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά ζητήματα της Ημαθίας.
Οφείλουμε όμως, να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό, τη λύπη, αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι στην εν λόγω σύσκεψη δεν προσκλήθηκε να συμμετέχει ο Δήμος Νάουσας!! Δικαιολογημένα προκύπτει το ερώτημα « η αγορά της Κουλούρας είναι Τοπική ή Περιφερειακή;». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αποκλεισμός αυτός έγινε εκ παραδρομής και όχι σκόπιμα.

Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην αγοράς της Κουλούρας, η στέγαση του Τελωνείου, του Χημείου κλπ., είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους τους Ημαθιώτες και όχι μόνο την περιοχή της Βέροιας. Άλλωστε, όπως γνωρίζετε, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας του Νομού σε νωπά αγροτικά προϊόντα και ιδιαίτερα στο επιτραπέζιο ροδάκινο, γίνεται από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις με έδρα στο δήμο της Νάουσας. Ακόμη δεκάδες ματαποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή του διευρυμένου Καλλικρατικού δήμου Νάουσας. Επομένως, οι αποφάσεις για την αξιοποίηση της Αγοράς στην Κουλούρα που αφορούν δράσεις και σχεδιασμούς για τη συγκέντρωση, τη διακίνηση και τη διάθεση αγροτικών προϊόντων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ανοικτού διαλόγου, συναίνεσης, συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων από τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και όχι να περιορίζονται στο τοπικό επίπεδο της Βέροιας.
Διαβάσαμε ακόμη, ότι συζητήθηκε και το ζήτημα της σύνδεσης του Οδικού άξονα Έδεσσας-Σκύδρας-Νάουσας-Πατρίδας με την Εγνατία Οδό, και εκφράστηκαν απόψεις από τους πολιτικούς παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Εύλογα λοιπόν διερωτάται κανείς, πώς για ένα τόσο σοβαρό αναπτυξιακό ζήτημα όπως είναι ο οδικός άξονας και η σύνδεσή του με την Εγνατία οδό, εκφράζεται η θέση όλων πλην του Δήμου Νάουσας. Για το εν λόγω ζήτημα ο Δήμος και όλοι οι φορείς της Νάουσας έχουμε προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις εκφράζοντας ξεκάθαρη θέση και συνεχίζοντας τον κοινό αγώνα διεκδίκησης, ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί επιτέλους «το έργο των έργων» για την αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής Ημαθίας-Πέλλας. Ακόμη, προτάσεις για το ίδιο ζήτημα της σύνδεσης τού οδικού άξονα με την Εγνατία Οδό στη θέση «Μέση», έχουν εκφράσει οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και η Εγνατία Οδός Α.Ε. Γιατί λοιπόν να μην ακουστούν όλες οι απόψεις, παρά των φορέων που εκπροσωπούν μόνο την περιοχή της Βέροιας;
Θεωρούμε ότι το έργο του Επιμελητηρίου Ημαθίας είναι χρήσιμο και ότι η αποστολή του είναι ουσιαστική και πολυδιάστατη για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας. Πιστεύουμε ότι η μη πρόσκληση του Δήμου και των παραγωγικών φορέων της Νάουσας να συμμετέχουν στη σύσκεψη, δεν υποκρύπτει σκοπιμότητες και ότι ο αποκλεισμός έγινε από λάθος, το οποίο δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.
Η αξιοποίηση της Περιφερειακής Αγοράς της Κουλούρας δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την περιοχή της Βέροιας, αλλά όλη την Ημαθία.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Αναστάσιος Καραμπατζός