Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με πίστωση από αύριο τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε άρση της αναστολής πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά πλειοψηφία, στην Γενική Συνέλευση του που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο
Με πίστωση θα μπορούν να αγοράζουν οι ασφαλισμένοι τα φάρμακά τους σε όλα τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από αύριο Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της Αττικής και…
…όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, συνεχίζουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.


Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.