Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αρχίζουν τα… όργανα

Αρχίζει πλέον η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ συνδικάτων και Κυβέρνησης, με αφορμή και τα τελευταία μέτρα (αυτά που ήδη έχουν εξαγγελθεί ή αυτά που είναι έτοιμα να έρθουν μετά την ψήφιση αυτών της Κυριακής).
Ήδη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας που έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, πρότεινε μπαράζ καταλήψεων, σε υπουργεία, δημόσια κτίρια και οργανισμούς προκειμένου “να νεκρώσουν τα πάντα” και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα. 
Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα“, ζήτησε συγκεκριμένα ο κ. Φωτόπουλος. Κατά τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ…

…για να πετύχει η απεργία χρειάζεται ιδεολογική αντιπαράθεση -προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος- συντονισμός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κλπ.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, “τους πέντε δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, όχι”.