Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απάντηση Μοσχοπούλου στο έγγραφο-αίτηση Τασιόπουλου

Απάντηση στο έγγραφο – αίτηση που απέστειλε στην ίδια ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Τασιόπουλος δημοσιοποίησε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου.
Το έγγραφο του δημοτικού συμβούλου – το οποίο μας είχε σταλεί και το είχαμε δημοσιεύσει ΕΔΩ – σχετίζεται με την αντικατάσταση λόγω παύσης του δημάρχου Φ. Δημητριάδη.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. στην απάντηση της αναφέρει τα ακόλουθα:
Αλεξάνδρεια, 26-09-2012
Αριθ. Πρωτ. 36220

ΘΕΜΑ: Απάντηση επί εγγράφου αιτήσεώς σας
ΣΧΕΤ.: Το από 20-09-2012 έγγραφο – αίτησή σας
Κύριε Συνάδελφε,
Απαντώντας στο σχετικό έγγραφο – αίτημά σας, αναφορικά με τα θέματα που θίγετε, σας γνωρίζω τα εξής:
  1. Η τριμελής Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 Ν.3463/2006 (ΚΔΚ), στην οποία προφανώς θα αναφέρεσθε με την επίκληση του άρθρου 153 ΚΔΚ, έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την εξέταση προσφυγών, οιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον να προσβάλει, κατά αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας (τώρα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης) που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 149 και 150 ΚΔΚ και αφορούν τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων των συλλογικών οργάνων των Δήμων. Πράγματι, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές, οι αποφάσεις της εν λόγω τριμελούς Ειδικής Επιτροπής κοινοποιούνται στον Γενικό Γραμματέα και στον οικείο Δήμο και δημοσιεύονται υποχρεωτικά στο δημοτικό κατάστημα, με τη σύνταξη σχετικού αποδεικτικού δημοσίευσης.
  1. Θέλω να πιστεύω ότι, από παρανόηση και όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων, κάνετε σύγχυση της τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 152 ΚΔΚ, με το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν.3852/2010, το οποίο έχει αποκλειστική αρμοδιότητα να διατυπώνει στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ελεγκτή νομιμότητας) σύμφωνη γνώμη για την επιβολή ή μη πειθαρχικών ποινών σε αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των ΟΤΑ. Στις περιπτώσεις αυτές, το σχετικό πρακτικό της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του, αποστέλλεται αποκλειστικά και μόνο στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που είναι και ο παραγγέλλων.
  1. Ως εκ των ανωτέρω προκύπτει, δεν εστάλη στο Δήμο Αλεξάνδρειας καμία απόφαση ή γνωμοδότηση, αναφορικά με το θέμα της επιβολής πειθαρχικής ποινής στον Δήμαρχο και, βέβαια, δεν συντάχθηκε «αποδεικτικό δημοσίευσης ενώπιον δύο μαρτύρων», προκειμένου να σας το δώσουμε.
  1. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αρμόδιοι να σας απαντήσουν, ή και να σας χορηγήσουν τις αποφάσεις – γνωμοδοτήσεις που ζητάτε, είναι οι αρχές οι οποίες τις εξέδωσαν.
  1. Σχετικά με τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 89, παρ. 2 και 5 του ΚΔΚ, όσον αφορά την αναπλήρωση – άσκηση των καθηκόντων του Δημάρχου, σας ενημερώνω ότι, από πλευράς του Δήμου, έγιναν σήμερα οι απαραίτητες ενέργειες.
  1. Τέλος, επειδή το έγγραφο – αίτηση που μου απευθύνατε το κοινοποιήσατε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, είμαι υποχρεωμένη, προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες, ενδεχομένως, εντυπώσεις και με γνώμονα την καλύτερη πληροφόρηση των συμπολιτών μας, να κοινοποιήσω την παρούσα απάντηση στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΟΛΓΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

3 απαντησεις στο “Απάντηση Μοσχοπούλου στο έγγραφο-αίτηση Τασιόπουλου”

Εγώ πάντως ξέρω τον νέο Δήμαρχο Αλεξανδρείας του 2014… από τώρα… Λαμόγια και άχρηστοι, ετοιμαστείτε για “συνταξιοδοτήσεις”…

Κυρία μου, Αφού ο Δήμαρχος είναι σε αργία από την Προηγούμενη Παρασκευή , γιατί σήμερα κινήσατε την διαδικασία αντικατάστασης του Δημάρχου? Δηλαδή μέχρι χθές κατά τα γραφόμενα σας υπήρχε κενό εξουσίας. Είναι νόμιμο αυτό?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.