Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανάκληση 2 προϊόντων από τον ΕΦΕΤ (αμυλοσίροπο γλυκόζη & σιρόπι φράουλα)

Ο ΕΦ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», το οποίο βρέθηκε να περιέχει θειώδη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα.
Επιπλέον, η παρουσία των θειωδών στο συγκεκριμένο προϊόν δεν αναγραφόταν στην επισήμανση, ως όφειλε, καθώς αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό.
Πρόκειται για το προϊόν «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», σε συσκευασία των 400 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 30/07/2013.
Το προϊόν συσκευάζεται από την εταιρεία «Παρμενόπουλος Ανέστης – Βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων», Πανουργιά 25, Λαμία.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω ελληνική επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την παρτίδα του ανωτέρω
προϊόντος (φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.
Ο ΕΦ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος “σιρόπι φράουλας”, το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκό οξύ, ως συντηρητικό, η χρήση του οποίου δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων.
Πρόκειται για το προϊόν «Σιρόπι Φράουλας Dolcino prima qualita», σε συσκευασία του 1L, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 30/05/2013.
Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία «ΤΡΟΦΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω ελληνική επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.