Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στις 27/8 οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ, έως 4/9 όλα τα βιβλία στα σχολεία

Στις 27 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία, ενώ τα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν με τον διορισμό 225 εκπαιδευτικών και 12.500 αναπληρωτών.
Επίσης, μιλώντας για το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έκανε γνωστό πως θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει τι συμβαίνει διεθνώς επί του θέματος αυτού, η οποία θα καταθέσει τις προτάσεις της έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να συνταχθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα μέσα στον Οκτώβριο, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση από τις αρχές του επόμενου έτους. Η αξιολόγηση θα συνδέεται με τη μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, ενώ δεν θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες για εκείνους τους εκπαιδευτικούς που δεν θα αξιολογούνται θετικά.