Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σήμερα συνάντηση ΚΕΔΕ με υπουργό Εργασίας για τους παδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σήμερα θα γίνει συνάντηση αντιπροσωπείαςτης ΚΕΔΕ στον υπουργό Εργασίας, Ι.Βρούτση, με κύριο αίτημα την αύξηση των πόρων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ ζητά να διατεθούν επιπλέον πόροι μέσω της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για να χρηματοδοτηθούν νέες δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να υπάρξει κάλυψη στο 100% των αιτήσεων (96.000) των μητέρων για τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Επίσης η ΚΕΔΕ ζητά…

…να προβλεφθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία έτη (330 εκ. ευρώ κατ΄ έτος) μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, καθώς και να προβλεφθεί εθνική χρηματοδότηση για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των δομών στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.
Μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν θα είναι: ησυνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι την έναρξη του νέου «Προγράμματος κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων» (για το οποίο η ΚΕΔΕ ζητά να κληθεί και να καταθέσει τις προτάσεις της), το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους δήμους, (που προβλέπει την απασχόληση 120.000 ανέργων, με αίτημα την άμεση έκδοση της σχετικής απόφασης για τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ στη χρηματοδότηση του προγράμματος), τα προγράμματα απασχόλησης στους ΟΤΑ και το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».