Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ: μετά τα φάρμακα, από 3/9 θα πληρώνουν και την επίσκεψη σε γιατρό

Πέσαμε να τους φάμε τους ανθρώπους που ανέλαβαν (μετά ακριβού αντιτίμου φυσικά – μέχρι τώρα το 184 ήταν ΔΩΡΕΑΝ) την επικοινωνία των ασφαλισμένων με τον ΕΟΠΥΥ για να κλείνουν τα ραντεβού με τους γιατρούς!!
Τι καταλάβαμε; Τώρα δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας! Με ποιον να σου κλείσουν ραντεβού;; Με τον κανένα;; Αφού πλέον, μετά την αναστολή της πίστωσης στα φαρμακεία, ήρθε και η αναστολή της συνεργασίας των συμβεβλημένων γιατρών με τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για χρωστούμενα).
Αναστέλλεται λοιπόν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 η συνεργασία των συμβεβλημένων γιατρών  με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, εκτός από τα φάρμακα -αφού και οι φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις- να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις ιατρικές επισκέψεις. 
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ότι…
…η συγκρότηση του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας έγινε με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, χωρίς σωστό σχεδιασμό και κυρίως με ελλιπέστατη χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του, σημειώνεται, ξεκίνησε με έλλειμμα 683 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ήδη για τους πρώτους 8 μήνες του 2012 «μαύρη τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ με προοπτική αυτό το ποσό να γίνει 2 δισ. μέχρι τέλους του έτους.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. 


“Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη” προσθέτουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, για έλλειψη διαλόγου και για «τακτική απειλών και εκβιασμών».