Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια, Δημοτικό Αμφιθέατρο: μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μάνο Λοΐζο

Αύριο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στις 20:30
Είσοδος ελεύθερη

Με μουσική παράσταση – αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μάνο Λοΐζο, από το μουσικό σχήμα «Οι Εκτός», που θα γίνει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (ώρα έναρξης 20:30 – είσοδος ελεύθερη), συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αλεξάνδρεια 2012» με διοργανωτή την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας.
«Οι Εκτός» συναντήθηκαν μουσικά για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2000. Από τότε στόχος του σχήματος είναι η έμφαση στο καλό ελληνικό τραγούδι, ξεκινώντας από τα ρετρό της δεκαετίας του ‘20 και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Η μουσική διαδρομή περιλαμβάνει τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Σπανού, Κουγιουμτζή, Μικρούτσικου, αλλά και των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάνου, Χιώτη, Καλδάρα, Ζαμπέτα, Νικολόπουλου και άλλων. Επίσης τραγούδια κινηματογραφικά αλλά και της παραδοσιακής μας μουσικής έχουν παρουσιάσει σε ειδικά αφιερώματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ιδιαίτερα έντεχνη προσέγγιση.

Έχουν εμφανιστεί στον Μύλο, στο Café Americain, στο Μπαμ Τερλελέ, σε γνωστές μουσικές σκηνές όλης της Ελλάδας, καθώς και σε γνωστά ξενοδοχεία και χώρους δεξιώσεων. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται στον γνωστό πολυχώρο «Αίγλη». Η παρουσία του σχήματος έχει αφήσει το στίγμα και την σφραγίδα του από την Κρήτη έως και την μακρινή Στοκχόλμη της Σουηδίας και από το παγωμένο Ελσίνκι της Φινλανδίας μέχρι την γεμάτη Έλληνες Βοστώνη.
Το μουσικό σχήμα «Οι Εκτός» αποτελείται από τους:
Χριστίνα Χατζηγεωργίου (τραγούδι). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Δήμου Αμπελοκήπων. Έχει κάνει σπουδές κλασικού και έντεχνου τραγουδιού καθώς και κλασικής κιθάρας. Έχει δίπλωμα τραγουδιού από το Trinity College του Λονδίνου.
Κωνσταντίνο Γεκουσίδη (τραγούδι – κιθάρα). Καθηγητής ακουστικής-ηλεκτρικής κιθάρας και μπουζουκιού στο Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων, στο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας, στο Ωδείο Γαλαξίας και στη Μουσική Σχολή Εν Αρμονία. Είναι πτυχιούχος αρμονίας, έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι και είναι μέλος της Χορωδίας Θεσσαλονίκης.
Ανδρέα Ρώσση (μπουζούκι). Είναι καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Αμπελοκήπων, Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, Ωδείο Γαλαξίας, Μουσική Σχολή Ντεπό. Διδάσκει παραδοσιακά όργανα, μπουζούκι, μπαγλαμά και τζουρά. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία για μπουζούκι και μπαγλαμά. Έχει δίπλωμα παραδοσιακού οργάνου από το Trinity College του Λονδίνου.
Χρήστο Μπακάλη (κλαρινέτο-φλογέρα). Διπλωματούχος κλαρινέτου και πτυχιούχος αρμονίας. Έχει παρακολουθήσει μουσικά σεμινάρια κλαρινέτου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πάνω στην κλασσική μουσική και στη τζαζ. Συμμετείχε δισκογραφικά σε δίσκους νέων καλλιτεχνών της παραδοσιακής και της έντεχνης μουσικής. Είναι μέλος της ορχήστρας Con Fuoco.
Γιώργο Βαρτσάκη (µπάσο-µπουζούκι-κιθάρα-φωνητικά).