Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επεισόδια σε καταυλισμό τσιγγάνων στο Άνω Ζερβοχώρι Νάουσας

Ένταση ανάμεσα σε αθίγγανους και τοπικούς κατοίκους σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Ζερβοχώρι. Σύμφωνα με τον “Παρατηρητή” αθίγγανοι κινήθηκαν κατά τοπικής κατοίκου και προκάλεσαν την αντίδραση του χωριού. 
 Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα συμβάν μεταξύ μιας γυναίκας που μένει δίπλα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Άνω Ζερβοχώρι, γύρω στις 10 δέκα το βράδυ. Γρήγορα τα αίματα άναψαν και οι συγγενείς της κοπέλας ήρθαν στα χέρια με κάποιους από τους κατοίκους του καταυλισμού. Πριν ενημερωθεί η αστυνομία στο σημείο συγκεντρώθηκαν 300 (!) κάτοικοι, τόσο από το Άνω Ζερβοχώρι, όσο και από το διπλανό Αγγελοχώρι, με αποτέλεσμα οι τσιγγάνοι να τραπούν σε φυγή. 
Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι άρχισαν να κινούνται εναντίον του καταυλισμού, όπου είχαν παραμείνει περίπου 15 γυναικόπαιδα που είχαν βρει καταφύγιο σε μια από τις παράγκες. Εκείνη την ώρα έφτασε η αστυνομία που εμπόδισε τους κατοίκους να πλησιάσουν στη συγκεκριμένη παράγκα, όμως για τις επόμενες δύο ώρες οι κάτοικοι επιδόθηκαν σε καταστροφές.
Συνολικά, σύμφωνα με την αστυνομία, καταστράφηκαν πέντε παράγκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε φορτηγά και ένα ΙΧ των τσιγγάνων.

πηγή: Έπεα Πτερόεντα