Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ισπανία – Ιταλία: οι τελευταίες εξελίξεις

Ενώ εμείς στην Ελλάδα κινούμαστε σε προεκλογικό κλίμα, στα δυο …draft που περιμένουν στον προθάλαμο (για να έρθουν και αυτά στην ομάδα) είχαμε δυο σημαντικές εξελίξεις.
Στην Ιταλία το δημόσιο χρέος έφτασε στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.948,584 δισ. ευρώ ενώ ο Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε νέες ιδιωτικοποιήσεις που θα αφορούν κυρίως εταιρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Οι εταιρίες αυτές, όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, δραστηριοποιούνται στις αστικές και τις υπεραστικές συγκοινωνίες, αλλά και την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η κυβέρνηση Μόντι επιδιώκει…
να προχωρήσει σε περικοπές κρατικών δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012 και 9 δισεκατομμυρίων το 2013.
Απ’ την άλλη, στην Ισπανία το κίνημα των αγανακτισμένων (15-Μ) της χώρας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο μήνυση για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη σε βάρος της διοίκησης του ομίλου της τράπεζας Bankia και κατά του πρώην διοικητή της Ροδρίγο Ράτο, καθώς το αστρονομικό σχέδιο διάσωσής της με 23,5 δισ. ευρώ επιτάχυνε την προσφυγή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο δανεισμού. “Θέλουμε να αποδείξουμε πως τελείωσε η ατιμωρησία…οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε φυλακή“, τόνισε ο εκπρόσωπος του κινήματος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ανοικτό χώρο στο κέντρο της Μαδρίτης.