Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απ΄ τη γραμματική στην οικονομία (ή αλλιώς "ημιυπαίρθριοι" και "τακτοποίηση")

Πως ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας βοηθάει στα …οικονομικά!
Πριν από εννιά (9) μήνες γράφαμε ΕΔΩ για την αύξηση της …περιουσίας σας.
Πριν από τέσσερις (4) μήνες γράφαμε επίσης για το ίδιο θέμα, αλλά με άλλο τρόπο – λέγαμε για την είσπραξη που υπολόγιζαν να έχουν μέσα από το σύστημα των αντικειμενικών αξιών και της αύξησης του εμβαδού των οικιών.
Τη βδομάδα που μας πέρασε είχαμε και την επιβεβαίωση: ενώ όλοι ασχολούνταν με το αν και πως θα γίνουν οι παρελάσεις, ξαφνικά τέθηκε για πολλοστή φορά θέμα ημιυπαίθριων.
Τώρα θα μου πείτε “τι διάολο σημαίνει ημιυπαίθριος;“. Δεν ξέρω, τέτοια πράγματα μόνο εδώ και πουθενά αλλού σε όλο τον πλανήτη. 
Επίσης έχουμε και το άλλο, την …”τακτοποίηση” (και όχι την “νομιμοποίηση”, όπως και θα έπρεπε – αν ήθελαν να είναι σωστοί).
Βάλτε τα όοοολα αυτά μαζί και να ΄το το νέο χαρατσάκι, το οποίο σήμερα το πρωί στην tv μάθαμε ότι σκέφτονται να το πάρουν πίσω (μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα!).

Γιατί αν “τακτοποιήσατε” τον ημιυπαίθριό σας, τώρα (ή στο άμεσο μέλλον) να ετοιμάζεστε για αύξηση σε τέλη, φόρους, δημοτικά ή κρατικά χαράτσια που σχετίζονται με το σπίτι σας.
Κοροϊδία πλήρης και ανοργανωσιά που συμφέρει, γιατί ότι και να κάνει ο ιδιώτης-φορολογούμενος δυστυχώς ΔΕΝ γνωρίζει τι τον περιμένει στην επόμενη στροφή.
Και μετά περιμένουν και επενδυτές, τρομάρα τους…