Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αύριο κρίνεται το μέλλον μιας (ακηδεμόνευτης) Ελλάδας

Πλέον, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό, αύριο δεν θα κριθεί το αν θα πάρουμε το δάνειο. Αύριο θα κριθεί η εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια της Ελλάδας, αύριο θα κριθεί το μέλλον μιας ακηδεμόνευτης Ελλάδας.
Γιατί πάλι θα αρχίσουν με το ψευδεπίγραφο “χρεοκοπία” ή “σωτήρια”…
Αύριο στις 13.00 θα γίνει τελικά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Παπαδήμο.
Και εκεί θα αποφασίσουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει, αφού οι δηλώσεις Παπαδήμου της εβδομάδας που φεύγει αυτό δείχνουν) κατά πόσο θα υποκύψουν για μια ακόμη φορά στους παραλογισμούς το Τόμπσεν και της παρέας του, οι οποίοι ζητούν δεσμεύσεις από τους πολιτικούς για την εφαρμογή προγραμμάτων πολυετούς λιτότητας διαρκείας (άνευ προηγούμενου) με μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις στο Δημόσιο, κλείσιμο φορέων και οργανισμών, πωλήσεις κερδοφόρων οργανισμών (που στο μεταξύ έχουν παξιωθεί πλήρως) και φιλέτων του δημοσίου. Αν όλα αυτά ΔΕΝ γίνουν, τότε οι “φίλοι μας” μας απειλούν – για πολλοστή φορά – ότι δεν θα υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και δεν θα μας δώσουν χρήματα.
Παίζονται πολλά. Με τη χώρα μας να έχει αναλάβει (με ευθύνες αυτών που συνεχώς υποχωρούν και παραχωρούν) το ρόλο του πειραματόζωου.