Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι πασοκο-προεδροεκλογές

“…δεν διαμοιράζεται σε τιμάρια, δεν κληρονομείται” τους είχε πει κάποτε ο μακαρίτης, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ. Ο οποίος ήξερε τι στελεχιακό δυναμικό είχε βάλει μέσα στο Κίνημα.
Ο μακαρίτης μπορεί να είχε κάνει ένα εκατομμύριο λάθη, είχε όμως μια απαράμιλλη πολιτική οξυδέρκεια την οποία του την αναγνώρισε ακόμη και ο Μητσοτάκης κάποτε!
Και αυτοί, επειδή είναι της καρέκλας, της λεζάντας και του προσωπικού συμφέροντος έκαναν τα ακριβώς αντίθετα: το κληρονόμησαν και τώρα το διαμοιράζουν.
Καθημερινά αποδεικνύονται υπερβολικά μικροί για μια χώρα η οποία έχει πήξει στα προβλήματα και πάει για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, προβλήματα που και αυτοί δημιούργησαν με τις πολιτικές που ακολούθησαν σκύβοντας το κεφάλι ως άλλοι “yes men” στον εκάστοτε αρχηγό. 
Για να μην χαλάσουν το κλίμα, για να μη χαθεί η θεσούλα στο υπουργικό αλλά και στα τηλεοπτικά παράθυρα. (εδώ θα μου πείτε “πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα έχουμε, λογικό είναι” και θα έχετε δίκιο. Όμως όλα έχουν ένα όριο).
Η πασοκοεκλογή δεν ενδιαφέρει κανέναν πολιτικά σκεπτόμενο Έλληνα επειδή πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν συγκινεί κανέναν. Έχει προ πολλού διαψεύσει τις ελπίδες ακόμη και των πιο φανατικών του. Έχει ακολουθήσει τη χειρότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε αυτό τον τόπο, τη δεύτερη περίοδο Σημίτη – όπου έχασαν τη μπάλα παίζοντας το κεντρώοι και εκσυγχρονιστές – αλλά ειδικότερα την τελευταία 2ετία με τον Γιώργο στο τιμόνι. Σε αυτές τις δυο περιόδους πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι που σήμερα θέλουν τη θέση του Προέδρου. Για αυτό και θα πατώσει το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες εκλογές.
Δυστυχώς όμως η προεδροεκλογή θα πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες (αποκλειστικά και μόνο ως Έλληνες) για έναν και μόνο λόγο: τη στιγμή αυτή το ΠΑΣΟΚ είναι η Νο1 αριθμητικά πολιτική δύναμη μέσα στην Βουλή που στηρίζει τον Παπαδήμο. Και οι ξένοι με τον Παπαδήμο ομιλούν. 
Και επειδή η χώρα χορεύει – λόγω λανθασμένων επιλογών που συνεχίζουν να υλοποιούνται !!! – στο ρυθμό των ξένων δανειστών μας, θα πρέπει επιτέλους να τελειώνει το θέμα. 
Ή μάλλον να το τελειώνουν αυτοί που υποτίθεται πως “εξελέγησαν δια το καλό και την προκοπήν του τόπου“. Αν ακόμη θέλουν και μπορούν να προσφέρουν έργο στην πατρίδα και στους Έλληνες, που καθημερινά γίνονται φτωχότεροι, χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν τα σπίτια τους και βλέπουν ως μοναδική διέξοδο τη φυγή στο εξωτερικό.
Αν και το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ (και για αυτό ο κόσμος θα τους “ανταμείψει” στις εκλογές) θα ήταν η εξώθηση ενός Πρωθυπουργού στην παραίτηση ήδη από την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010.