Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια μεγαλοπρεπής τρύπα στο νερό!!

Πλάκα έχουν! Και κάνουν παρανοϊκά πράγματα.
Έχουν “στηρίξει” μια κυβέρνηση …φωτιά! Ο έχων την κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη πρωθυπουργός πηγαίνει σε συνδριάσεις και κάνει συναντήσεις με άλλους ομολόγους του ή με στελέχη της ΕΕ σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτε. Ετοιμάζεται δε να παζαρέψει (αν φέρουν προς συζήτηση σοβαρά πράγματα στις Βρυξέλλες οι Μερκεζί και η παρέα τους – και φυσικά δεχθούν και παζάρια) τις νέες συνθήκες που θα παραδίδουν τις χώρες της Ευρώπης σε κάποιο αόρατο διευθυντήριο.
Ο πρώην πρωθυπουργός συγκαλεί “υπουργικά συμβούλια” με τη συμμετοχή των…

περισσοτέρων εκ των υπουργών του κόμματός του, μετά από κάθε συνεδρίαση του πραγματικού υπουργικού συμβουλίου, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε. Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης στους δελφίνους που καραδοκούν να τον φάνε.
Ο δεύτερος (που ακόμη θεωρεί πως είναι στην αξιωμ. αντιπολίτευση) εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει με τα μπούνια. Και μάλιστα έχοντας στο πραγματικό κυβερνητικό σχήμα 2 μεγαλοστελέχη του, τα οποία έχουν και “καλά” υπουργεία! Και εξακολουθεί να υπερασπίζεται με λεκτικά τερτίπια τη στάση του και τις κωλοτούμπες.
Ο τρίτος της παρέας πήρε αυτό που ήθελε, στηρίζει αλλά κυρίως συμμετέχει. Και ο ίδιος ασκεί επίσης κριτική, σε μια κυβέρνηση της οποίας επίσης είναι μέλη στελέχη και του δικού του κόμματος. Άσε που έχει και την ευκαιρία να ασκήσει κυβερνητική πολιτική δική του, καθαρά δική του. Σπεκουλάροντας και αυτός, στην προσπάθεια του να μαζέψει ψηφαλάκια για την επόμενη αναμέτρηση.
Τέλος, η αριστερά: κατώτερη των περιστάσεων, μέσα στο σύστημα (όπως κάνει εδώ και χρόνια), με μεγάλα λόγια κενά περιεχομένου και έμπνευσης, φυσικά έξω από το χορό (για να ασκεί κριτική και να μην πατήσει όπως οι άλλοι δυο), μακριά από τα θέλω του λαού. Μια κατάσταση δηλαδή που την ευνοεί και τη συμφέρει όσο τιποτε άλλο.
Άρα τι έχουμε στην ουσία; Μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο νερό, μια κατάσταση η οποία είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα.
Και στο βάθος οι εκλογές. Αλλά στο πολύ …βάθος! Πάσχα και βάλε!!!
Γιατί αν ποτέ έρθει η ώρα των εκλογών, τότε αυτές θα αποτελέσουν και το πιστοποιητικό θανάτου της μεταπολίτευσης και του πολιτικού σκηνικού πάνω στο οποίο αυτή δομήθηκε.