Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δομικά προβλήματα…

Η πλάκα με τους ξένους “επενδυτές” (που είναι συνήθως Γερμανο-ολλανδο-φινλανδο-γάλλοι) το τελευταίο διάστημα είναι πως ακόμη δεν μας θεωρούν έτοιμους ώστε να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας.
Εσχάτως επικαλούνται και δομικά προβλήματα στην οικονομία και στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής, απειλώντας πως δεν θα “επενδύσουν” δεκάρα τσακιστή αν δεν τους κάνουμε τα κέφια.
“Κέφια”  σημαίνει να…

μείνουν άπαντες ατιμώρητοι και να βρεθούν λύσεις που δεν θα κοστίσουν τίποτε μπροστά σε αυτά που φαγώθηκαν.
Αυτό που ξεχνάνε όμως είναι το φαγοπότι που έχει πέσει από τον πόλεμο και μετά (από αυτούς και από το ντόπιο κατεστημένο, όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης) αλλά και τα “ειδικά κονδύλια” που οι ίδιοι διέθεσαν ώστε να παίρνουν δουλειές όχι μόνο εδώ αλλά παντού.
Φυσικά, το στήσιμο της οικονομίας μας δεν έχει αλλάξει. Απλά θεωρούν ότι έχει τελειώσει το ξέφρενο και ανεξέλεγκτο πάρτι και ψάχνουν αφορμές τώρα.
Πάντως, κλασσικό παράδειγμα των όσων έγιναν (και θεωρώντας βάσιμα αυτά που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας) είναι και το Μετρό της Αθήνας: αναρωτηθήκαμε άραγε ποτέ γιατί δεν δουλεύουν ακόμη αρκετοί σταθμοί;