Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ας μας πουν που βρισκόμαστε επιτέλους, για να πάψουν τα σχόλια

η μακέτα της ανάπλασης – όταν είχε παρουσιαστεί  
 
Ψιλομπερδεμένοι είμαστε με το θέμα της ανάπλασης της πόλης της Αλεξάνδρειας (το κέντρο της ε, μην τρελαθούμε και σκεφτούμε ότι θα την αναπλάσουν όλη την πόλη!).
Η υπόθεση εγκρίθηκε, δημοπρατήθηκε – βρέθηκε εργολάβος (μέσω περιφέρειας), δημιουργήθηκε πρόβλημα, η υπόθεση επανεξετάστηκε και τώρα είμαστε σε μια φάση στην οποία ο καθένας λέει τα δικά του.
Ας βγούν λοιπόν με μια ανακοίνωση ο Δήμος αλλά και ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο (δηλαδή ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο σημερινό Δ.Σ. Μπ. Γκιόνογλου, ο οποίος είναι εργολάβος στο επάγγελμα) και ας πουν στους δημότες τι έγινε επακριβώς, πόση τελικά ήταν η έκπτωση, που ήταν το πρόβλημα (και μην αρχίσουν πάλι την ιστορία με τα κινέζικα μάρμαρα!) και που βρισκόμαστε τώρα.
Γιατί αν μείνουμε έτσι, θα καταλήξουμε εύλογα στο συμπέρασμα πως το όλον  θέμα δημιουργήθηκε ίσα για να έχουμε εντυπώσεις και πως στη συνέχειά του συγκαλύφθηκε κάτι….

2 απαντησεις στο “Ας μας πουν που βρισκόμαστε επιτέλους, για να πάψουν τα σχόλια”

Δεν πρόκειται περί αγνότητος ή αφέλειας ως δημότη, να είσαι περισσότερο από σίγουρος!! Πρόκειται περί ερωτήματος για να ξεκαθαρίσει κάτι που σέρνεται εδώ και καιρό σε εφημερίδες και blogs και δεν μας τιμά καθόλου ως σύνολο.
Πρέπει να γνωρίζουμε – έστω επιδερμικά και τυπικά, αλλά κυρίως ΕΠΙΣΗΜΑ από μέρους των εμπλεκομένων – τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα αυτό, το οποίο θα κοστίσει 5 εκατομμύρια συνολικά. Να ξέρουμε που πατάμε δηλαδή.
Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος “αναθέτει” και ελέγχει, κάποιος εκτελεί και ελέγχεται από τον αναθέτοντα και στο τέλος ο αναθέτων θα πρέπει να ελεγχθεί από τον εκτελούντα. Λογικό;
Για εμένα δε συντρέχει θέμα ηθικό. Θέμα παραλογισμού, ίσως…

Δεν αναφέρομαι λοιπόν σε κάτι το μεμπτό – ξεκάθαρα, για να μην κατηγορηθώ κιόλας για οτιδήποτε.

Απλά, αν για παράδειγμα την όλη διαδικασία την βάζαμε μέσα σε ένα excel για επεξεργασία (χωρίς άλλες περιοριστικές παραμέτρους – όπως τη δυνατότητα ενός επαγγελματία να κάνει έργα για να σταθεί και στην αγορά, μην τρελαθούμε κιόλας, σε τέτοιους καιρούς κυνηγάς οτιδήποτε για να μείνεις στην αγορά), θα μας έβγαζε τη συνάρτηση κυκλική, άρα μη αποδεκτή!

ΑΓΝΕ ΜΟΥ ΣΙΜΟ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΟΖΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ,ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙΣ ΑΓΙΟΚΛΙΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥ ΣΕ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ.
ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.