Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα (κοινώς, και δαρμένοι και …)

Όλα τα γερμανικά λαμόγια που ευθύνονται με δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα, η Siemens, η HDW/ThyssenKrupp, ο όμιλος Daimler κλπ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Μνημονίου Κατανόησης (σ.σ.σ: σκανδάλων;) που υπέγραψαν Ελλάδα και Γερμανία για του Γερμανού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας και Καινοτομίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ και του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Μάλιστα το Μνημόνιο προβλέπει εκτός των άλλων και την … οικονομική τακτοποίηση των οφειλών του δημοσίου ή καλύτερα αυτά που οι ίδιοι θεωρούν οφειλές, προς τους ίδιους, τους γνωστούς σπατεώνες που είχαν διαφθείρει ολόκληρες ελληνικές κυβερνήσεις!
Επίσης το μνημόνιο περιλαμβάνει…

συμβουλευτική και διοικητική βοήθεια (σ.σ.: Πως να διαφθείεραι και να “λαδώνεται” τους σωστούς ανθρώπους για να παίρνετε υποβρύχια, δίκτυα κλπ;),και βοήθεια από το νέο “μακρύ χέρι” της Γερμανίας στην Ελλάδα, την “τράπεζα επενδύσεων” KFW κλπ.
Το σκάνδαλο είναι τεράστιο κια εκθέτει την κυβέρνηση ακόμα και στα μάτια των (τελευταίων) εναπομείναντων υποστηρικτών της. Έφυγαν ατιμώρητοι με το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, έφυγαν ατιμώρητοι με την Siemens, έφυγαν ατιμώρητοι με τα Unimog, με τη ΜΑΝ, με, με, με… και τώρα ζητάνε κανονικά και τα ρέστα! Οι αξιώσεις τους από το ελληνικό Δημόσιο, μετρώνται σε αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Κατά την υπογραφή ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαιολόγησε την υπογραφή λέγοντας ότι “Η Γερμανία είναι η πρώτη επενδυτική δύναμη της Ελλάδας, αφού τα επενδεδυμένα γερμανικά κεφάλαια καλύπτουν το 12% του ΑΕΠ της χώρας μας”. Άρα μπορουν να κάνουν απατεωνιές άνετα!