Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των σχολείων

Συνεδρίασε χθες στο μεσημέρι το Όργανο Χάραξης Δημοτικής Πολιτικής του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κ.κ. Χαράλαμπος Γκιόνογλου, Αθανάσιος Τσιάπλας και Χρήστος Αλευράς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Γκιουρτζής και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Κούγκας, Νικόλαος Γκαβαρδίνας, Σάββας Ανδρονίδης, Κώστας Βενιόπουλος και Γρηγόρης Στεργιόπουλος.
Συζητήθηκε η κάθοδος του Δημάρχου στην Αθήνα…
για το θέμα των σχολείων και καυτηριάστηκε η αυτόκλητη (όπως συγκεκριμένα χαρακτηρίστηκε) μετάβαση αναρμοδίων και μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στην πρωτεύουσα, ενώ υπήρχε ήδη εξουσιοδότηση  στον δήμαρχο να αντιπροσωπεύσει τον δήμο στη συνάντηση με αρμόδιους του υπουργείου παιδείας.
Πάντως οι εξελίξεις τρέχουν και επειδή από την Αθήνα προτάσσεται το θέμα της ανακατανομής, θα γίνει αναλυτική καταγραφή μαθητών για να προχωρήσει η λύση της ανακατανομής ώστε να μείνουν όλα ανοιχτά.
Πάντως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις (θέσεις δημοτικών συμβούλων για το θέμα, θέση δημάρχου στην προχθεσινή συγκέτρωση στο Πλατύ, “παρεμβάσεις” βουλευτών και δημοτικών συμβούλων) θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το τι θα ακολουθήσει στις επόμενες ημέρες αλλά και το τι θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.