Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προς τη διεξαγωγή δυναμικών κινητοποιήσεων – όπως απεργίες και καταλήψεις – προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Στην διεξαγωγή δυναμικών κινητοποιήσεων – όπως απεργίες και καταλήψεις – προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της ΑΤΕBank να βγάλει την εταιρία «στο σφυρί», όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουν.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Μανόλης Λαγογιάννης, την Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στις τρεις μονάδες της εταιρίας, σε Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα, προκειμένου να αποφασίσουν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, πιθανότατα την Τετάρτη.

Οι γενικές συνελεύσεις θα κληθούν να εγκρίνουν και τη διπλή κατάληψη, του κτιρίου των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΒΖ και του κεντρικού καταστήματος της ATEBank στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται αμφότερα στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Αν χρειαστεί, οι απεργίες θα λάβουν κυλιόμενο χαρακτήρα», προειδοποίησε ο κ. Λαγογιάννης, σύμφωνα με τον οποίο στην κατάληψη θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από τα τρία εργοστάσια, γεμίζοντας τουλάχιστον ένα λεωφορείο για κάθε μονάδα.
πηγή: agrotypos